Főoldal / Desszertek / Karácsonyi Tiramisu

Karácsonyi Tiramisu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karácsonyi Tiramisu

Karácsonyi Tiramisu

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2 cs. babapiskóta
  • 500 g mascarpone krémsajt
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 4 ek. porcukor
  • 2-3 ek. rum v. rum aroma
  • 2 cs. Nescafé 3 in 1 kávépor
  • 2 dl víz
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A vizet felforraljuk, majd a kávéport feloldjuk benne, és hagyjuk kihűlni.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrokat és habosra keverjük. Ezután hozzá adagoljuk a hideg krémsajtot, és jól összekeverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a krémsajtos masszához forgatjuk.

A hideg kávéhoz adjuk a rumot, majd a babapiskótákat egy-egy pillanatra megforgatjuk benne – figyelve arra, hogy a piskóta ne ázzon át –és szépen sorban egy üvegtál aljába sorakoztatjuk. Ezután egy sor krémet kenünk rá, majd ismét egy sor piskóta következik.

Tetejét krémmel zárjuk, amit kakaóporral, vagy kávéporral meghintünk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük amíg a piskóta megpuhul, majd szeletelve tálaljuk.

Karácsonyi Tiramisu 4.50/5 (2 értékelés)

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére