Eperlikőr

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Eperlikőr

Eperlikőr

Hozzávalók:

  • 1 kg szamóca (földieper)
  • 1/2 kg cukor
  • 0,7 liter vodka
Elkészítési idő:15 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:több mint 12 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Az epret alaposan megmosom, leszedem a csumáját, félbevágom, beteszem egy nagy üvegbe, és rászórom a cukrot rétegesen. Ráöntöm a vodkát, lezárom, és beteszem a spájzba. (akinek nincs az a hűtőbe tegye) Először arra gondoltam, hogy fűszerezem, például mentalevéllel, és szegfűszeggel, de aztán letettem róla.

Nos, én 2013. június 25-én tettem el

Ma (2014.03.10-én) lefejtettem a likőrt.(leszűrtem)

Két üvegbe, bő egy liter lett.8,5 hónapig érett. Ízre kellemes, de talán túl édes (konty alá való). A cukor csak egy része alakult át alkohollá. Legközelebb visszatérek a már bevált módszerhez.

Tipp / megjegyzés:
Én Iránban a gyümölcslikőröket kitettem a napos teraszra érni. Nagyon finom lett. Most viszont a neten körülnézve azt láttam, hogy mindenki árnyékos, hűvös helyre teszi, és legalább egy hónapig érleli.

Ausztriában többször ittam dirndlit, melynek a neve azonos a nők Ausztriában: Tirolban, Bajorországban, Svájcban, Süd-Tirolban hordott népviseletével, mely területeként változó, de az pálinka, és nem likőr. A Dirndl a német Dirne szóból származik, melynek a jelentése lányka.

A müncheni Oktoberfest-en szinte kötelező viselet.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére