Főoldal / Desszertek / Mákos meggyes koszorú

Mákos meggyes koszorú

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mákos meggyes koszorú

Mákos meggyes koszorú

Hozzávalók:

  • 35 dkg világos tönkölybúzaliszt
  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 18 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 cs. sütőpor
  • 10 dkg mák-darálva
  • 50 dkg meggy-fagyasztott

A forma kikenéséhez:

  • zsiradék
  • liszt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral, és a puha vajjal habosra kikeverjük.

Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és 1,5dl tejet. Alaposan összeforgatjuk. A masszát kétfelé vesszük. Az egyék részhez hozzáadjuk a darált mákot, és a maradék 0,5dl tejet. Jól összekeverjük

A koszorú formát kikenjük vajjal, és megszórjuk liszttel.
Váltakozva adagolunk bele 1 kanál fehér majd 1 kanál mákos tésztát, míg körbe nem érünk. Bőségesen megszórva rakunk rá a lecsepegtetett meggyből, majd a meggyet befedjük újabb adag tésztával. Ahol fehér volt oda mákos kerül, ahol mákos volt, oda fehér. Tetejére rászórjuk a maradék meggyet.

180 fokra előmelegített sütőben, alsó felső sütéssel kb 40-45 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Mákos meggyes koszorú 4.83/5 (6 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére