Főoldal / Desszertek / Püspökkenyér Tündi konyhájából

Püspökkenyér Tündi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Püspökkenyér Tündi konyhájából

Püspökkenyér Tündi konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg finom liszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 5 db tojás
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 18 dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Az ízesítéshez:

  • 5 dkg durvára vágott mogyoró (dió)
  • 5 dkg durvára törött étcsokoládé
  • 5 dkg kandírozott citrushéj darabok
  • 5 dkg kandírozott narancshéj darabok
  • 5 dkg mazsola

A szóráshoz:

  • porcukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

(Teflonos püspökkenyér sütőforma mérete: 24cm x 8cm)
A tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd közben a tojások sárgáját is belekeverjük.

A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá felverjük. A kétféle lisztet összekeverjük.
A cukros-tojás masszához a lisztet és a kemény habot váltakozva, apránként hozzákeverjük. Végül pedig a töltelék hozzávalóit is belekeverjük a tésztamasszába.

Tésztamasszát belesimítjuk a püspökkenyér sütőformába (én azért nem vajaztam, liszteztem ki, mert teflonos a sütőformám, így nem ragadt bele a tészta).
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük (tűpróba).
Ha megsült és kihűlt, a sütőformából egy tálra kiborítjuk, szeletekre felvágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.

Értékeld a receptet

Tündi konyha (106 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére