Főoldal / Egytálételek / Leveles tésztában sült stefánia

Leveles tésztában sült stefánia

Leveles tésztában sült stefánia

Leveles tésztában sült stefánia

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 6 főtt tojás
  • só, bors
  • majoránna
  • bazsalikom
  • zöldpetrezselyem
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 cs. leveles tészta
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A darált húst összekeverjük a fűszerekkel, és a tojással, majd félre tesszük.

A leveles tésztát lisztezett deszkán félcenti vastagra kinyújtjuk. A tészta közepén elsimítjuk a tölteléket, a tetején sorba rakjuk a főtt tojásokat. A tészta széleit mind a két oldalon bevagdossuk, és mint a fonásnál, váltakozva ráhajtjuk a húsra a tésztát.

Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük sütőpapírral bélelt formában. Mikor szép aranyszínű a teteje, akkor elkészült.

Tipp / megjegyzés:
Mindenképp 40 percig süssük, hogy átsüljön a belseje is rendesen, ha a tészta barnulni kezdene fóliával takarjuk le. a szeretnénk 1 felvert tojással lekenhetjük a tésztát kívülről, így az szép fényes lesz.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére