Főoldal / Levesek / Korhelyleves Erzsike konyhájából

Korhelyleves Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Korhelyleves Erzsike konyhájából

Korhelyleves Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

  • 20 dkg csülök (füstölt)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy kevés csombor (borsikafű)
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 szál kolbász (füstölt)
  • 3 ek.  tejföl (+ a tálaláshoz)
  • 1 ek. liszt
  • pirospaprika (őrölt)
  • őrölt bors
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csülköt, a hagymát, az áttört fokhagymát, a csombort és a babérlevelet egy lábasba tesszük.

A hagymát csíkokra vágjuk. A savanyú káposztát egyszer átvágjuk, hogy ne legyenek hosszúak a szálai (ha túl savanyú, kicsit átöblítjük). Ezeket is hozzáadjuk a csülökhöz.
Felöntjük vízzel és egy órán át főzzük.

Ekkor beletesszük a karikázott vagy hasábra vágott zöldségeket. Rövid idő múlva (kb.10perc) hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt is.

Amikor minden megpuhult. A főzőléből egy keveset kiveszünk, a tejföllel és a liszttel csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a levest. Megszórjuk a levest pirospaprikával, enyhén megsózzuk, megborsozzuk és egyet forralunk rajta.

Tejföllel kínáljuk.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére