Paleo kávétorta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A mandulalisztet,a sót, a sütőport, a finomra reszelt csokoládét, és a darált kávét egy tálba beleöntjük.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a citrommal kemény habbá verjük.Folyamatos habverés mellett adagoljuk hozzá az Eritritet. Erős szinte vágható habot kapunk amibe lassan, egyesével adagoljuk a sárgákat, de ezt már a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele, hogy ne törjön össze a hab.
Ezután, kézi habverővel lágyan, mindig csak félkörös mozdulattal belekeverjük a habba a szárazanyagot. (A habverőn maradt habot ne verd a forma oldalához mert összeesik a piskótád!!)
Ezt a masszát a formába öntjük, aminek az aljára sütőpapírt teszünk, és óvatosan lekenjük kókuszvajjal. (Vigyázzunk, hogy a forma oldalára ne kenjünk, mert akkor nem emelkedik fel a tészta!)
180C° fokra előmelegített sütőben 25-35 percig sütjük. (nem szabad a sütőt kinyitni csak 20 perc múlva és tűpróbát kell végezni)
Ha a lap megsült, kivesszük a formából.Az aljáról könnyen lejön a papír, rácson hagyjuk kihűlni.
Amíg a lap hűl, elkészítjük a krémet.
A tojássárgába belekeverjük az édesítőt, a vaníliás cukrot, a lisztet, a kávét, és a tejjel lassú tűznél sűrűre főzzük.
Amikor kihűlt kikeverjük kókuszzsírral.
A kihűlt tortalapot kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel.
Tipp / megjegyzés:
Vaníliás cukor = 10 dkg Xilit vagy Eritrit darálva és abba, egy olyan vanília rudat teszek, aminek a magját sütihez felhasználtam. Zárható üvegben tárolom és tökéletes mindenmentes cukrom lesz.