Főoldal / Reform ételek / Paleo kávétorta

Paleo kávétorta

Paleo kávétorta

Paleo kávétorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 ek. Eritrit 
  • 6 db tojás sárgája
  • 5 dkg 81%-s keserű étcsoki
  • 2 ek. darált kávé
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 ek. mandulaliszt
  • 6 db tojás fehérje
  • csipet só
  • 2 csepp citromlé

A krémhez:

  • 3 db tojás sárgája
  • 2 púpozott ek. Eritrit
  • 1/2 dl kókusztej
  • 1 tk. vaníliás cukor 
  • 1 ek. tápióka liszt
  • 4 ek. kókuszzsír= kókuszolaj
  • 1 ek. erős főzött kávé vagy (ha van paleo nescafe, akkor abból 1 tk)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A mandulalisztet,a sót, a sütőport, a finomra reszelt csokoládét, és a darált kávét egy tálba beleöntjük.

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a citrommal kemény habbá verjük.Folyamatos habverés mellett adagoljuk hozzá az Eritritet. Erős szinte vágható habot kapunk amibe lassan, egyesével adagoljuk a sárgákat, de ezt már a legalacsonyabb fokozaton keverjük bele, hogy ne törjön össze a hab.

Ezután, kézi habverővel lágyan, mindig csak félkörös mozdulattal belekeverjük a habba a szárazanyagot. (A habverőn maradt habot ne verd a forma oldalához mert összeesik a piskótád!!)

Ezt a masszát a formába öntjük, aminek az aljára sütőpapírt teszünk, és óvatosan lekenjük kókuszvajjal. (Vigyázzunk, hogy a forma oldalára ne kenjünk, mert akkor nem emelkedik fel a tészta!)

180C° fokra előmelegített sütőben 25-35 percig sütjük. (nem szabad a sütőt kinyitni csak 20 perc múlva és tűpróbát kell végezni)
Ha a lap megsült, kivesszük a formából.Az aljáról könnyen lejön a papír, rácson hagyjuk kihűlni.

Amíg a lap hűl, elkészítjük a krémet.
A tojássárgába belekeverjük az édesítőt, a vaníliás cukrot, a lisztet, a kávét, és a tejjel lassú tűznél sűrűre főzzük.
Amikor kihűlt kikeverjük kókuszzsírral.

A kihűlt tortalapot kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel.

Tipp / megjegyzés:
Vaníliás cukor = 10 dkg Xilit vagy Eritrit darálva és abba, egy olyan vanília rudat teszek, aminek a magját sütihez felhasználtam. Zárható üvegben tárolom és tökéletes mindenmentes cukrom lesz.

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére