Főoldal / Desszertek / Habos brownie

Habos brownie

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Habos brownie

Habos brownie

Hozzávalók:

  • 2 dl víz
  • 1 dl natúr joghurt
  • 3 ek. holland kakaópor
  • 22 dkg ráma margarin
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 egész tojás
  • 10 dkg apróra vágott étcsokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 3 dkg porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A margarint a vízzel és kakaóporral tűzhelyen felforraljuk, majd levesszük a tűzről.

Hozzákeverjük a cukrot, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet, a joghurtot és végül egyesével a tojásokat.

Az egészet jól összekeverjük.

24×22-cmes sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a massza felét, erre rászórjuk az összevagdalt csokoládét, majd ráöntjük a maradék masszát.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.

Amikor kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral felvert tejszínnel díszítve tálaljuk a habos brownie -t.

Tipp / megjegyzés:

Nevét a színéről kapta, tetejét gyakran vonják be csokoládéval, de előfordul, hogy cukormáz kerül rá. Sokszor tálalják tejszínhabbal vagy fagylalttal ezt a finom csokoládés süteményt. Találhatunk olyan receptet is melyben a tésztát dióval, mandulával, mogyoróval dúsítják, illetve fehér csokoládéval is készítik.

Nagyon egyszerűen elkészíthető, finom sütemény, ajánlom mindazoknak akik szeretik a kakaós/csokis édességeket.

Könnyen, gyorsan elkészíthető sütemény, így kezdők is nyugodtan megpróbálkozhatnak vele.

 

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére