Főoldal / Sertés ételek / Töltött göngyölt karaj

Töltött göngyölt karaj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött göngyölt karaj

Töltött göngyölt karaj

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg karaj csont nélkül
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 db tojás
  • 2 ek.mustár
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2 db zsemle
  • 2 dl tej
  • őrölt fekete bors
  • grill fűszer
  • őrölt kömény
  • petrezselyemzöld
  • 2 ek sertés vagy libazsír
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szalonnát, hagymát, paprikát kis kockákra vágjuk. Két darab tojást megfőzünk, felkockázzuk.

A gombát felszeleteljük. A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.

A karajt éles késsel egy nagy szeletté nyitjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, mindkét oldalát befűszerezzük és az egyik oldalát megkenjük mustárral.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét.

Belekeverjük a kockára vágott tojást, paprikát, a kinyomkodott zsemléket, egy egész nyers tojást és a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítjük.

A karajt alufóliára terítjük és vékony rétegben elosztjuk rajta a tölteléket.

Felcsavarjuk mint a bejglit és szorosan a fóliába csavarjuk.

Tepsibe tesszük, zsírt és kb. 2 dl vizet teszünk alá majd sütőben 180 fokon 1,5 órát sütjük.

Kibontjuk a fóliát és 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Szeletelés előtt kicsit hagyjuk hűlni.

Burgonyapürét készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Töltött göngyölt karaj 5.00/5 (1 értékelés)

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére