Főoldal / Desszertek / Császármorzsa

Császármorzsa

Császármorzsa

Császármorzsa

Hozzávalók:

  • 30 dkg búzadara
  • 3 tojás
  • 4,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • mazsola
  • zsír vagy margarin
  • csipet só
  • porcukor, lekvár
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A cukor felét bele keverjük a langyos tejbe,hozzá adunk 1 csipet sót, majd bele áztatjuk a mazsolát és a búzadarát is.

A tojások sárgáit el keverjük a maradék cukorral, a fehérjékből pedig kemény habot verünk.
Amikor a dara megduzzadt (felszívta a tejet),hozzá keverjük a tojássárgát és a habot is.

Egy tágas serpenyőben fel hevítjük a zsiradékot,majd bele öntjük a masszát, s (egy lapáttal) folyamatosan kevergetjük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.

/A császármorzsát forrón, porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral tálaljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére