Főoldal / Desszertek / Császármorzsa

Császármorzsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Császármorzsa

Császármorzsa

Hozzávalók:

  • 30 dkg búzadara
  • 3 tojás
  • 4,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • mazsola
  • zsír vagy margarin
  • csipet só
  • porcukor, lekvár
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A cukor felét bele keverjük a langyos tejbe,hozzá adunk 1 csipet sót, majd bele áztatjuk a mazsolát és a búzadarát is.

A tojások sárgáit el keverjük a maradék cukorral, a fehérjékből pedig kemény habot verünk.
Amikor a dara megduzzadt (felszívta a tejet),hozzá keverjük a tojássárgát és a habot is.

Egy tágas serpenyőben fel hevítjük a zsiradékot,majd bele öntjük a masszát, s (egy lapáttal) folyamatosan kevergetjük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.

/A császármorzsát forrón, porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral tálaljuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (621 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére