Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Desszertek / Cseresznyés pite

Cseresznyés pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cseresznyés pite

Cseresznyés pite

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 12 dkg barna nádcukor
  • 2  evőkanál tejföl
  • 1 tojás sárgája a tésztába + 1 a kenéshez
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 2 kg magozott friss cseresznye,vagy befőtt
  • 5 evőkanál barna nádcukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 3 evőkanál búzadara vagy zsemlemorzsa és dió keveréke
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral egy nagyobb tálba szitáljuk,hozzáadjuk a cukrot, a vaníliáscukrot ,a tojás sárgáját a margarint, a sót, a tejfölt és a citrom reszelt héját. Az egészet addig gyúrjuk, míg összeáll. Fóliába csomagoljuk, és 1-2órára hűtőbe tesszük.
Míg a tészta pihen, addig a cseresznyét alaposan megmossuk és kimagozzuk, kinyomkodjuk a levét. Ha befőttből készítjük, akkor lecsepegtetjük és kinyomkodjuk a levét.

A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk,két részre osztjuk,majd az egyiket akkorára nyújtjuk amekkora a tepsi mérete. A tésztát a kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük,majd megszúrjuk búzadarával vagy zsemlemorzsa és dió keverékével.
(erre azért van szükség, hogy a maradék meggylevet felszívja,így nem ázik el a piténk alja)

Ezután rátesszük a kinyomkodott cseresznyét, megszórjuk a maradék búzadarával vagy morzsás dióval a cukorral,és a fahéjjal.
A tészta másik felét is kinyújtjuk és ráfektetjük a cseresznye tetejére.
Megkenjük a tojás sárgájával és egy villával megszurkáljuk a tészta tetejét.

Előmelegített sütőben 180°C fokon 20-25perc alatt készre sütjük.
A kihűlt pitét szeleteljük,és porcukorral meghintve tálaljuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (650 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére