Főoldal / Desszertek / Burgonyás tepertős pogácsa Györgyi konyhájából

Burgonyás tepertős pogácsa Györgyi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Burgonyás tepertős pogácsa Györgyi konyhájából

Burgonyás tepertős pogácsa Györgyi konyhájából

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg darált tepertő
  • 5 dkg zsír
  • 30 dkg főtt, áttört burgonya
  • 3 tk. só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 teáskanál pirospaprika
  • 1/2 teáskanál őrölt bors

A kenéshez:

  • 1 tojás sárgája
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A meleg cukros tejbe, morzsoljuk bele az élesztőt. Kicsit tegyük félre, hogy az élesztő felfusson.

Öntsük egy tálba a lisztet, adjuk hozzá a sót, a sütőport, a pirospaprikát, és a borsot. Morzsoljuk bele a tepertőkrémet, a zsírt és végül adjuk hozzá az áttört burgonyát. Öntsük bele a felfutott élesztőt, majd alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Takarjuk le, és pihentessük kb. 30 percet. Ezen idő alatt pont a duplájára fog megkelni a tésztánk.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, és lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. A tetejét egy éles késsel bevagdossuk, majd pogácsa kiszúróval kiszaggatjuk. A pogácsákat, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól kicsit távolabb, mert meg fognak nőni. A pogácsák tetejét tojássárgájával lekenjük.

180fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Ebből a mennyiségből kettő gáz tepsinyi lesz. Így biztos, hogy másnapra is fog jutni, hiszen még akkor is omlós és puha.

Burgonyás tepertős pogácsa Györgyi konyhájából 4.00/5 (1 értékelés)

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére