Főoldal / Desszertek / Burgonyás tepertős pogácsa Györgyi konyhájából

Burgonyás tepertős pogácsa Györgyi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Burgonyás tepertős pogácsa Györgyi konyhájából

Burgonyás tepertős pogácsa Györgyi konyhájából

Hozzávalók:

  • 1 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg darált tepertő
  • 5 dkg zsír
  • 30 dkg főtt, áttört burgonya
  • 3 tk. só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 teáskanál pirospaprika
  • 1/2 teáskanál őrölt bors

A kenéshez:

  • 1 tojás sárgája
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A meleg cukros tejbe, morzsoljuk bele az élesztőt. Kicsit tegyük félre, hogy az élesztő felfusson.

Öntsük egy tálba a lisztet, adjuk hozzá a sót, a sütőport, a pirospaprikát, és a borsot. Morzsoljuk bele a tepertőkrémet, a zsírt és végül adjuk hozzá az áttört burgonyát. Öntsük bele a felfutott élesztőt, majd alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Takarjuk le, és pihentessük kb. 30 percet. Ezen idő alatt pont a duplájára fog megkelni a tésztánk.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, és lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. A tetejét egy éles késsel bevagdossuk, majd pogácsa kiszúróval kiszaggatjuk. A pogácsákat, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, egymástól kicsit távolabb, mert meg fognak nőni. A pogácsák tetejét tojássárgájával lekenjük.

180fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Ebből a mennyiségből kettő gáz tepsinyi lesz. Így biztos, hogy másnapra is fog jutni, hiszen még akkor is omlós és puha.

Burgonyás tepertős pogácsa Györgyi konyhájából 4.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére