Főoldal / Torták / Sütés nélküli babapiskótás krémes

Sütés nélküli babapiskótás krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütés nélküli babapiskótás krémes

Sütés nélküli babapiskótás krémes

Hozzávalók:

(22-24 cm-es formához)

A krémhez:

  • 250 g tehéntúró
  • 375 ml tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 15 g zselatin
  • 1 evőkanál kakaó

A rétegezéshez:

  • 1 csomag babapiskóta
  • 70 g baracklekvár
  • 3 barack

A piskóta locsolásához:

  • rumaroma
  • pár evőkanál tej

A díszítéshez:

  • 150 g étcsokoládé(vagy csokoládéforgács)
  • 200 ml habtejszín
  • barack szeletek
  • meggy szemek
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zselatint a tejbe tesszük és lassú tűzön melegíteni kezdjük. Amikor a tej langyos és a zselatin felolvadt, levesszük a tűzhelyről és hozzákeverjük a tehéntúrót. Adunk hozzá 2 evőkanál cukrot is és elkeverjük.

Egy lekapcsolható oldalú tortaforma aljába egy sor babapiskótát teszünk és ráöntjük a túrókrém felét. A maradék piskótákat a baracklekvárral megkenjük és kettesével összeragasztjuk. Kevés rumaromával ízesített tejjel meglocsoljuk, és a krém tetejére sorakoztatjuk. Felszeletelünk 2 barackot és a piskóták közé rakosgatjuk.

A túrókrém megmaradt részébe beletesszük a kakaót és a barack valamint a piskóták tetejére kenjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, vagy legalább pár órára, hogy a piskóták kellőképpen megpuhuljanak.

Lekapcsoljuk a sütőforma oldalát és a torta tetejét a felvert tejszínhabbal, a csokoládéforgáccsal és a megmaradt barackkal, valamint ízlés szerint meggyszemekkel díszítjük.

Sütés nélküli babapiskótás krémes 4.33/5 (3 értékelés)

Laura (28 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére