Sütés nélküli babapiskótás krémes
Hozzávalók:(22-24 cm-es formához) A krémhez:
A rétegezéshez:
A piskóta locsolásához:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A zselatint a tejbe tesszük és lassú tűzön melegíteni kezdjük. Amikor a tej langyos és a zselatin felolvadt, levesszük a tűzhelyről és hozzákeverjük a tehéntúrót. Adunk hozzá 2 evőkanál cukrot is és elkeverjük.
Egy lekapcsolható oldalú tortaforma aljába egy sor babapiskótát teszünk és ráöntjük a túrókrém felét. A maradék piskótákat a baracklekvárral megkenjük és kettesével összeragasztjuk. Kevés rumaromával ízesített tejjel meglocsoljuk, és a krém tetejére sorakoztatjuk. Felszeletelünk 2 barackot és a piskóták közé rakosgatjuk.
A túrókrém megmaradt részébe beletesszük a kakaót és a barack valamint a piskóták tetejére kenjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, vagy legalább pár órára, hogy a piskóták kellőképpen megpuhuljanak.
Lekapcsoljuk a sütőforma oldalát és a torta tetejét a felvert tejszínhabbal, a csokoládéforgáccsal és a megmaradt barackkal, valamint ízlés szerint meggyszemekkel díszítjük.