Főoldal / Torták / Sütés nélküli babapiskótás krémes

Sütés nélküli babapiskótás krémes

Sütés nélküli babapiskótás krémes

Sütés nélküli babapiskótás krémes

Hozzávalók:

(22-24 cm-es formához)

A krémhez:

  • 250 g tehéntúró
  • 375 ml tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 15 g zselatin
  • 1 evőkanál kakaó

A rétegezéshez:

  • 1 csomag babapiskóta
  • 70 g baracklekvár
  • 3 barack

A piskóta locsolásához:

  • rumaroma
  • pár evőkanál tej

A díszítéshez:

  • 150 g étcsokoládé(vagy csokoládéforgács)
  • 200 ml habtejszín
  • barack szeletek
  • meggy szemek
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zselatint a tejbe tesszük és lassú tűzön melegíteni kezdjük. Amikor a tej langyos és a zselatin felolvadt, levesszük a tűzhelyről és hozzákeverjük a tehéntúrót. Adunk hozzá 2 evőkanál cukrot is és elkeverjük.

Egy lekapcsolható oldalú tortaforma aljába egy sor babapiskótát teszünk és ráöntjük a túrókrém felét. A maradék piskótákat a baracklekvárral megkenjük és kettesével összeragasztjuk. Kevés rumaromával ízesített tejjel meglocsoljuk, és a krém tetejére sorakoztatjuk. Felszeletelünk 2 barackot és a piskóták közé rakosgatjuk.

A túrókrém megmaradt részébe beletesszük a kakaót és a barack valamint a piskóták tetejére kenjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, vagy legalább pár órára, hogy a piskóták kellőképpen megpuhuljanak.

Lekapcsoljuk a sütőforma oldalát és a torta tetejét a felvert tejszínhabbal, a csokoládéforgáccsal és a megmaradt barackkal, valamint ízlés szerint meggyszemekkel díszítjük.

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére