Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mogyorós keksz

Mogyorós keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Mogyorós keksz

mogyoros-keksz

Hozzávalók:

  • 10 dkg puha vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1/2 db vanília rúd magjai (vagy 1 csomag vaníliás cukor)
  • 12,5 dkg liszt
  • csipet só
  • 7 dkg pirított mogyoró (durvára darálva)

A bevonáshoz:

  • 5 dkg csokoládé
  • 3 dkg  durvára vágott pirított mogyoró
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat a porcukorral összekeverjük a kézi mixer spirállapátjaival. Hozzáadjuk a vaníliát, a sót és a lisztet, legvégül a pirított és durvára darált mogyorót.
Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük pár órára, vagy egy egész éjszakára.

A hideg tésztát, lisztezett deszkán 6-7 mm vastagságúra kinyújtjuk. Tetszőleges formával kiszaggatjuk, vagy szeleteljük. A kekszeket egymástól 1 cm távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A kihűlt kekszeket vízgőz felett megolvasztott csokoládéval és durvára vágott mogyoróval díszítjük.

Amikor a csokoládé megdermedt, pléhdobozba tesszük fogyasztásig.

Értékeld a receptet

Marcsi (669 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére