Főoldal / Hal ételek / Fokhagymás tintahalkarikák

Fokhagymás tintahalkarikák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fokhagymás tintahalkarikák

Fokhagymás tintahalkarikák

Hozzávalók:

  • 50 dkg tintahalkarika
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • 1 db citrom
  • 5 db burgonya
  • 6 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • 1 ek chiliszósz
  • 1 dl fehérbor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A krumplikat felteszem főni. A fokhagymát és a petrezselymet felaprítom. A citromból karikákat vágok. A tintahalkarikákat jó alaposan, több vízben átmosom.

A krumplikat megpucolom, felkarikázom, olívaolajon megsütöm.

Közben a tintahalkarikákat olívaolajon megsütöm, majd megfordítom, hozzáadom a fokhagymát, rávágom a chilit, és hozzáöntöm a fehérbort. A végén facsarok rá citromot is.

Amikor mindkét serpenyőben megsültek a hozzávalók, tálalok.

Petrezselyemmel megszórva, citromlével meglocsolva tálalom.

Tipp / megjegyzés:
Akciósan vettem a tintahalat nagyon kedvező áron – 1500 Ft-ért/ kg – nem lehetett otthagyni. Rögtön el is készítettem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére