Főoldal / Szárnyas Ételek / Sült csirke krumpli ágyon

Sült csirke krumpli ágyon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült csirke krumpli ágyon

Sült csirke krumpli ágyon

Hozzávalók:

  • 1 db konyhakész csirke
  • 1,5 kg burgonya
  • 1 kk. szárnyas fűszerkeverék
  • 1 kk. cayenne-i bors
  • 1kk .őrölt kömény
  • 1 mk. durvára darált bors
  • 1 dl étolaj
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül besózzuk.

A fűszereket /őrölt kömény, cayenne-i bors, szárnyas fűszerkeverék, és durvára darált bors/ kevés olajjal elkeverjük és alaposan bekenjük vele a csirkét.

A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, szárnyas fűszerrel, cayenne-i borssal megszórjuk, majd egy tepsibe terítjük.
Rátesszük a befűszerezett csirkét.

A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, kb. 80-90 percet sütjük. (hústűvel ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a csirke)

Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére