Főoldal / Desszertek / Dióhabos rácsos

Dióhabos rácsos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dióhabos rácsos

Dióhabos rácsos

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg ch csökkentett liszt-DW sütemény liszt
  • 25 dkg tönköly rétes liszt
  • 4 dkg DW1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
  • 6 g sütőpor
  • 4 db tojás sárga
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 20 dkg tejföl

A töltelékhez:

  • 60 dkg magozott szilva
  • 25 dkg darált dió
  • 3 dkg DW1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
  • 2 tk. fahéj
  • 4 db tojás fehérje

A lekenéshez:

  • 1 db tojás
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A vajat elmorzsoljuk a sütőporos lisztben, hozzáadjuk a cukrot, maja a tojássárgával és a tejföllel tésztává formázzuk.
Fóliába csomagoljuk és egy órát a hűtőszekrénybe tesszük pihenni, majd a 2/3-ad részét egy 31×21 cm-es formába nyújtjuk.

Fahéjba forgatott szilvával befedjük a tésztát, majd  elkészítjük a dióhabot. A darált diót összekeverjük a felvert tojásfehérjével  és a szilva tetejére simítjuk.

A megmaradt 1/3 tésztából rudakat sodrunk (vagy kinyújtjuk és csíkokra vágjuk) és berácsozzuk vele a sütemény tetejét. Felvert tojással lekenjük és
180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, por alakú édesítővel megszórva kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

A konyha világa (80 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére