Főoldal / Tészta ételek / Túrós derelye Gasztropajti konyhájából

Túrós derelye Gasztropajti konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós derelye Gasztropajti konyhájából

Túrós derelye Gasztropajti konyhájából

Hozzávalók:

A derelye tésztájához:

  • 1/2 kg kiló krumpli
  • 4 kanál liszt
  • 2 kanál gríz
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 5 dkg vaj

A túrókrémhez:

  • 30 dkg túró
  • 2 ek. méz
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet fahéj

A pirított morzsához:

  • kevés olaj
  • 20 dkg zsemlemorzsa
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük és kikeverjük.

A krumplit héjában megfőzzük, kihűlés után meghámozzuk, krumplinyomóval összetörjük. Összedolgozzuk a tojással, a grízzel, 5 dkg olvasztott vajjal, 1 csomag vaníliás cukorral, és 1 csipet sóval. Addig gyúrjuk, míg rugalmas tésztát kapunk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk.

a tészta egyik felére kis halmokat rakunk a töltelékből, majd ráhajtjuk a lap másik felét, és vagy késsel, vagy derelyevágóval négyzeteket vágunk a tésztából.

Enyhén sós vízben addig főzzük, míg a víz tetejére úsznak.

Kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk, amibe beleforgatjuk a kifőtt és leszűrt derelyéket. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Töltelékként túró, juhtúró mellett, különféle lekvárok, ízek is használhatók.

Mentés

Mentés

Túrós derelye Gasztropajti konyhájából 5.00/5 (2 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére