Főoldal / Kelt tészták / Pizzás csiga

Pizzás csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pizzás csiga

Pizzás csiga

Hozzávalók:

  • 50 deka liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 1 pohár joghurt
  • 3 kanál étolaj
  • 1 kanál só
  • 1 kanál cukor
  • 1,8 deci víz
  • 3 deka élesztő
  • +1 tojás a kenéshez

A töltelékhez:

  • 1 tubus pizzakrém
  • 10 deka párizsi
  • 10 deka reszelt sajt
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hozzávalókból kelt tésztát gyúrunk, a duplájára kelesztjük.(Kb 1 órát kelt)

Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és kb 5mm vékonyra kinyújtjuk.

Vékonyan olajjal lekenjük, erre rákenjük a pizzakrémet, majd eloszlatjuk rajta az apró darabokba vágott párizsit, végül reszelt sajtot szórunk rá. Feltekerjük, és 2 centis darabokat vágtunk belőle.

Sütőpapiros sütőlapra tesszük. Egy kicsit kelni hagyjuk, majd felvert tojással lekenjük, és 180 fokon megsütjük.

Az elkészítési idő a kelesztés idejét nem tartalmazza.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére