Főoldal / Levesek / Tárkonyos sertésraguleves

Tárkonyos sertésraguleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Tárkonyos sertésraguleves

 Tárkonyos sertésraguleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk. só
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 ek. tárkony
  • 4 ek. napraforgó olaj
  • 1 tk. citromlé
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db babérlevél
  • 1 tk. ételízesítő
  • 5 dkg csiperkegomba (szeletelt)
  • 1 kk. majoranna
  • 1 tk. mustár
  • 1 dl főzőtejszín
  • 10 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. finomliszt
  • 1,5 l víz
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk, egy fazékban, kevés olajon megpároljuk.

A zöldségeket megpucoljuk, felkarikázzuk, és a hagymára dobjuk, kevergetjük, közben sózzuk, borsozzuk, majd a kockára vágott húst is hozzáadjuk. Amikor a hús kifehéredik, adjuk hozzá a szeletelt gombát és a borsót.
Ezután felöntjük vízzel, és felforraljuk. A húsleveskockát belemorzsoljuk, majd a friss tárkonyt, majoránnát és babért is. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús megpuhul.

A tejfölt, a tejszínt, a mustárt, a citromlevet, és a lisztet összekeverjük. Behabarjuk a levest vele úgy, hogy a főzőléből kiveszünk, és a tejfölös keverékhez adjuk. Csomómentesre kikeverjük egy habverővel, és a leveshez adjuk apránként, folyamatos kevergetés mellett.

Összeforraljuk a levest a habarással, és azon mód, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (86 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére