Főoldal / Desszertek / Gyors és egyszerű túrós és almás lepény

Gyors és egyszerű túrós és almás lepény

Gyors és egyszerű túrós és almás lepény

Gyors és egyszerű túrós és almás lepény

Hozzávalók:

Egy teljes nagy adaghoz:

  • 1kg túró
  • 15 dkg lágy margarin
  • 5 evőkanál búzadara
  • 2evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 4 egész tojás
  • csipet só
  • 1 reszelt citrom héj
  • 2 csomag vaniliás cukor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna,v. (fél csomag sütőpor)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 tojás

Ha almásat készítünk:

  • 1 kg alma reszelve
  • 8 evőkanál a búzadara

A többi UA: mint a túrósnál

Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 12 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

 

Elkészítés:

Az alapanyagokat egy mély tálba tesszük, és alaposan össze keverjük, aztán simára dolgozzuk. Majd egy közepes méretű tepsit jól kizsírozunk, és sütőpapírral ki béleljük.

A tepsiben, egyenletesen elsimítjuk a masszát. Félre tesszük.
Majd ugyan így járunk el az almásnál is.

Fél liter tejfölt, 1 tojással, egy evőkanál liszttel jól elkeverjük.
Majd a két tepsiben lévő masszára kanál segítségével rá csurgatjuk, és elsimítjuk.

Előmelegített forró sütőben 40 perc alatt aranysárgára  sütjük.

Ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk, és kockára vágva tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Tűpróbát érdemes csinálni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére