Főoldal / Sertés ételek / Mázas karaj

Mázas karaj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mázas karaj

Mázas karaj

Hozzávalók:

  • 1 kiló hosszú karaj egybe csont nélkül
  • só, bors, ételízesítő
  • barack lekvár

A mártáshoz:

  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • fél deci étolaj
  • 10 deka szeletelt gomba
  • 2 evő kanál liszt
  • 1 deci víz
  • 2 deci főzőtejszín
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A húst sózom, borsozom, ételizésítővel beszórom.

A sütőedénybe teszek 1 deci vizet, a húst bele teszem, lefóliázom, és 200fokon 40-45percig sütöm.

Amikor megsült rögtön lekenem sárgabarack lekvárral.

Sárgarépát karikára szeletelem és vízben megfőzöm, majd leszűröm.

Kevés olajon egy kis fej szeletelt vöröshagymát megpárolok, és hozzáadom a szeletelt gombát, kb 2 percig párolom.

2 kanál lisztel leszórom, majd 1 deci vízzel és 2 deci tejszínnel felengedem. Bele keverem a sárgarépa karikákat, pár perc alatt összefőzöm.

A hús mellé tálalom, rizzsel és burgonyával.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére