Főoldal / Desszertek / Kakaós-vaníliás rolád

Kakaós-vaníliás rolád

 Kakaós-vaníliás rolád

Kakaós-vaníliás rolád

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 db tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 16 dkg finom liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 8 g sütőpor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 4 ek. víz
  • 4 ek. olaj
  • csipetnyi só

A krémhez:

  • 1,5 cs. vaníliás pudingpor
  • 4,5 dl tej
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóiból két lapot sütünk. 4 tojást szétválasztunk, majd a sárgákat kikeverjük 8 dkg cukorral, 2 ek. vízzel és 2 ek. olajjal. A 8 dkg liszthez hozzákeverünk 4 g sütőport és 1 cs. vaníliás cukrot, majd a sárgákhoz adjuk a lisztet és jól elkeverjük. A fehérjéket felverjük kemény habbá egy csipet sóval. A habot a lisztes masszához adjuk és óvatosan összeforgatjuk.

Egy 30×40 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük, majd a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha langyosra hűlt a lap feltekerjük, majd nedves konyharuhába tekerjük és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt leszedjük róla a papírt.

A maradék hozzávalókból sütünk egy másik lapot, majd azt is feltekerve hűtjük ki.

A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, amikor levettük a tűzről, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, majd a pudinghoz adjuk a kakaóporral együtt és jól kikeverjük.

Az egyik lapot megkenjük a krémmel, majd feltekerjük, a másik lapot is megkenjük a krémmel, majd folytatólagosan hozzátekerjük az előzőhöz. Így egy vastag tekercset kapunk. A rolád külsejét körbekenjük krémmel.

Pár órára hűtőbe tesszük, majd ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk.

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére