Főoldal / Desszertek / Avokádós datolyás muffin gesztenyés krémmel – paleo

Avokádós datolyás muffin gesztenyés krémmel – paleo

Avokádós datolyás muffin gesztenyés krémmel – paleo

Avokádós datolyás muffin gesztenyés krémmel - paleo

Hozzávalók:

12 muffinhoz

  • 20 dkg datolya (mag nélkül)
  • 20 dkg avokadó (mag és héj nélkül)
  • 10 dkg kókuszkrém
  • 1 tk. citromlé
  • 3 tojás
  • 3 dkg gesztenye liszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk. szódabikarbóna

A gesztenyés krémhez:

  • 15 dkg behűtött kókuszkrém
  • 3 ek. erythritol (por alakú)
  • 3 tk. gesztenyeliszt
  • 1/4 tk. őrölt fahéj
  • 1/4 tk. kakaópor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az avokádót és datolyát a kókuszkrémmel és a citromlével összeturmixoljuk. Ha a datolya nem elég friss, akkor forró vízben 10 percet áztatni kell!

Mixerrel keverjük jó krémesre, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Mindegyikkel keverjük 1-2 percig. A száraz hozzávalókat vegyítsük el egy külön tálban, majd keverjük bele a tojásos masszába.

Egy muffintepsit béleljünk ki papírral, osszuk el a masszát bennük, majd előmelegített 175 fokos sütőben süssük 20-25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, de nem lesz teljesen száraz a belseje, inkább brownie szerű. Tegyük őket rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.

A jól behűtött kókuszkrémhez adjuk hozzá az összes hozzávalót és verjük fel. Fontos, hogy a kókusztej be legyen hűtve, különben nem lehet felverni. (Csak megjegyzem, senki ne várja, hogy ugyanolyan könnyű, levegős lesz, mint a tejszín, de finom és jól használható.)

Szólj hozzá!

A lap tetejére