Főoldal / Desszertek / Avokádós datolyás muffin gesztenyés krémmel – paleo

Avokádós datolyás muffin gesztenyés krémmel – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Avokádós datolyás muffin gesztenyés krémmel – paleo

Avokádós datolyás muffin gesztenyés krémmel - paleo

Hozzávalók:

12 muffinhoz

  • 20 dkg datolya (mag nélkül)
  • 20 dkg avokadó (mag és héj nélkül)
  • 10 dkg kókuszkrém
  • 1 tk. citromlé
  • 3 tojás
  • 3 dkg gesztenye liszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk. szódabikarbóna

A gesztenyés krémhez:

  • 15 dkg behűtött kókuszkrém
  • 3 ek. erythritol (por alakú)
  • 3 tk. gesztenyeliszt
  • 1/4 tk. őrölt fahéj
  • 1/4 tk. kakaópor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Az avokádót és datolyát a kókuszkrémmel és a citromlével összeturmixoljuk. Ha a datolya nem elég friss, akkor forró vízben 10 percet áztatni kell!

Mixerrel keverjük jó krémesre, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Mindegyikkel keverjük 1-2 percig. A száraz hozzávalókat vegyítsük el egy külön tálban, majd keverjük bele a tojásos masszába.

Egy muffintepsit béleljünk ki papírral, osszuk el a masszát bennük, majd előmelegített 175 fokos sütőben süssük 20-25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, de nem lesz teljesen száraz a belseje, inkább brownie szerű. Tegyük őket rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.

A jól behűtött kókuszkrémhez adjuk hozzá az összes hozzávalót és verjük fel. Fontos, hogy a kókusztej be legyen hűtve, különben nem lehet felverni. (Csak megjegyzem, senki ne várja, hogy ugyanolyan könnyű, levegős lesz, mint a tejszín, de finom és jól használható.)

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére