Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mogyorós piramis

Mogyorós piramis

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyorós piramis

Mogyorós piramis

Hozzávalók:

  • 40 dkg tönkölybúza liszt
  • 20 dkg mogyoró-darálva
  • 24 dkg cukor
  • 26 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 db vanília rúd kikapart magjai
  • 1 db citrom héja reszelve
  • 2 tk kardamon
  • 2 tk fahéj

A ragasztáshoz:

  • lekvár  ízlés szerint  néhány kanállal

A tetejére:

  • 3 dkg étcsokoládé
  • 2 tk olaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A liszttel elkeverjük a mogyorót, a cukrot, a fűszereket, majd elmorzsoljuk benne vajat, és a tojással tésztává formázzuk.

A tésztát, lisztezett munkalapon kb fél cm-re nyújtjuk majd egy mintából 3 különböző méretű tésztát szúrunk ki belőle.
Sütőpapírral leterített sütőlapon, 180°C-ra előmelegített sütőben. kb 12-14 perc alatt megsütjük.

Miután kihűltek, lekvárral összeragasztunk egy formából három méretet felfelé csökkenő sorrendben.
Vízgőz felett felolvasztott csokoládéval ízlés szerint megcsurgatjuk.( vízgőz felett olajjal elkeverve olvasszuk fel )

Jól záródó fém süteményes dobozban sokáig eltartható. Ebből az adagból 38 db piramis készült.

Értékeld a receptet

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére