Főoldal / Főzelékek / Gyöngybab főzelék

Gyöngybab főzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyöngybab főzelék

Gyöngybab főzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg száraz gyöngybab
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors, kevés vegeta
  • Kevés zsír vagy olaj

A rántáshoz:

  • 1 evőkanál zsír vagy olaj
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A babot 1-2 órával a főzés előtt áztassuk be hideg vízbe.
A hagymát apróra vágjuk, és 1ek zsíron üvegesre pároljuk.
Hozzáöntjük a babot annyi vízzel (vagy maradék sonkalével) ami ellepi.
Sóval, borssal, vegetával ízesítjük, és addig főzzük, amíg a bab megpuhul.

Elkészítjük a rántást:
A zsírt megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük, hogy kicsit „piruljon” majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát végül a pirospaprikát, és lehúzzuk a tűzről.
Kevés vízzel felöntjük, csomómentesre keverjük, majd a megpuhult babhoz adjuk.

Pár perc alatt összeforraljuk, hogy besűrűsödjön.

Sült hagyma szeletekkel, sült szalonnával, de akár pörkölttel, sült virslivel, vagy tükörtojással is tálalhatjuk

Gyöngybab főzelék 3.81/5 (16 értékelés)

Marcsi (646 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére