Főoldal / Főzelékek / Gyöngybab főzelék

Gyöngybab főzelék

Gyöngybab főzelék

Gyöngybab főzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg száraz gyöngybab
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors, kevés vegeta
  • Kevés zsír vagy olaj

A rántáshoz:

  • 1 evőkanál zsír vagy olaj
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A babot 1-2 órával a főzés előtt áztassuk be hideg vízbe.
A hagymát apróra vágjuk, és 1ek zsíron üvegesre pároljuk.
Hozzáöntjük a babot annyi vízzel (vagy maradék sonkalével) ami ellepi.
Sóval, borssal, vegetával ízesítjük, és addig főzzük, amíg a bab megpuhul.

Elkészítjük a rántást:
A zsírt megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük, hogy kicsit „piruljon” majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát végül a pirospaprikát, és lehúzzuk a tűzről.
Kevés vízzel felöntjük, csomómentesre keverjük, majd a megpuhult babhoz adjuk.

Pár perc alatt összeforraljuk, hogy besűrűsödjön.

Sült hagyma szeletekkel, sült szalonnával, de akár pörkölttel, sült virslivel, vagy tükörtojással is tálalhatjuk

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére