Tiramisu torta
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A zselatint kevés hideg vízbe beáztatjuk, majd addig melegítjük, amíg a zselatin el felolvad. (nem forraljuk fel!)
A tejszínből, habverő segítségével lágy habot verünk.
A tojásokat a cukorral fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a mascarpone-t.
A tejszínhabot belekanalazzuk a mascarponés krémbe, majd apránként adagolva hozzáadjuk a zselatint, és alaposan összedolgozzuk.
Egy kevés krémet a tortaforma aljába kenünk.(Így az alsó sor piskóta is meg fog puhulni)
A kávéhoz adjuk a rumot.A piskótákat egyesével a rumos kávéba mártjuk, és kirakunk vele egy sort a tortaformába.
Rásimítjuk a krém harmadát. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük.
Ha ezzel elkészültünk, a 2 dl tejszínből kemény habot verünk, és a torta tetejére simítjuk. (de akár nyomózsákkal is díszíthetjük a tetejét)
Megszórjuk kakaóporral, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap szeleteljük.
Tipp / megjegyzés:
Ez egy egyszerű, sütés nélküli, mutatós torta, melyet érdemes kipróbálni.