Főoldal / Torták / Tiramisu torta

Tiramisu torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tiramisu torta

Tiramisu torta

Hozzávalók:

  • 26 cm-es tortaformához
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml tejszín
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 dkg zselatin
  • 1 nagy csomag piskóta
  • 1 dl feketekávé
  • 3 evőkanál rum

A tetejére:

  • 200 ml tejszín
  • kakaópor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A zselatint kevés hideg vízbe beáztatjuk, majd addig melegítjük, amíg a zselatin el felolvad. (nem forraljuk fel!)

A tejszínből, habverő segítségével lágy habot verünk.
A tojásokat a cukorral fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a mascarpone-t.
A tejszínhabot belekanalazzuk a mascarponés krémbe, majd apránként adagolva hozzáadjuk a zselatint, és alaposan összedolgozzuk.

Egy kevés krémet a tortaforma aljába kenünk.(Így az alsó sor piskóta is meg fog puhulni)

A kávéhoz adjuk a rumot.A piskótákat egyesével a rumos kávéba mártjuk, és kirakunk vele egy sort a tortaformába.

Rásimítjuk a krém harmadát. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük.

Ha ezzel elkészültünk, a 2 dl tejszínből kemény habot verünk, és a torta tetejére simítjuk. (de akár nyomózsákkal is díszíthetjük a tetejét)

Megszórjuk kakaóporral, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap szeleteljük.

Tipp / megjegyzés:
Ez egy egyszerű, sütés nélküli,  mutatós torta, melyet érdemes kipróbálni.

Tiramisu torta 5.00/5 (3 értékelés)

Zsike54 (99 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére