Főoldal / Torták / Tiramisu torta

Tiramisu torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tiramisu torta

Tiramisu torta

Hozzávalók:

  • 26 cm-es tortaformához
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml tejszín
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 dkg zselatin
  • 1 nagy csomag piskóta
  • 1 dl feketekávé
  • 3 evőkanál rum

A tetejére:

  • 200 ml tejszín
  • kakaópor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zselatint kevés hideg vízbe beáztatjuk, majd addig melegítjük, amíg a zselatin el felolvad. (nem forraljuk fel!)

A tejszínből, habverő segítségével lágy habot verünk.
A tojásokat a cukorral fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük a mascarpone-t.
A tejszínhabot belekanalazzuk a mascarponés krémbe, majd apránként adagolva hozzáadjuk a zselatint, és alaposan összedolgozzuk.

Egy kevés krémet a tortaforma aljába kenünk.(Így az alsó sor piskóta is meg fog puhulni)

A kávéhoz adjuk a rumot.A piskótákat egyesével a rumos kávéba mártjuk, és kirakunk vele egy sort a tortaformába.

Rásimítjuk a krém harmadát. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük.

Ha ezzel elkészültünk, a 2 dl tejszínből kemény habot verünk, és a torta tetejére simítjuk. (de akár nyomózsákkal is díszíthetjük a tetejét)

Megszórjuk kakaóporral, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap szeleteljük.

Tipp / megjegyzés:
Ez egy egyszerű, sütés nélküli,  mutatós torta, melyet érdemes kipróbálni.

Tiramisu torta 5.00/5 (3 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére