Főoldal / Egytálételek / Cukkinis-hagymás csirkemáj

Cukkinis-hagymás csirkemáj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cukkinis-hagymás csirkemáj

Cukkinis-hagymás csirkemáj

Hozzávalók:

  • 2 db zsenge cukkini
  • 5-6 db csirkemáj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt színes bors
  • majoránna (ízlés szerint)
  • 1 ek. olívaolaj
  • 3 dkg vaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel kisebb darabokra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és kezdjük el párolni.

Amikor már kicsit összeesett, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, majd félig lefedve, kezdjük el párolni.

Amikor félpuhára párolódott, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd pár perc után a feldarabolt csirkemájat is.

Ezután addig pároljuk, míg a csirkemáj teljesen átsül. Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána. (pár perc elég a csirkemájnak, figyeljünk nehogy túlsüssük, mert kemény lesz)

Közben készítsünk ízlés szerint köretet. Én kuszkuszt készítettem, de illik hozzá pl. a rizs, a bulgur, de egy szelet friss kenyérrel is tunkolhatjuk.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Egyszerű, gyorsan elkészül, és laktató étel.

Cukkinis-hagymás csirkemáj 4.58/5 (19 értékelés)

Gizi (313 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


2 Hozzászólások

  1. szeretnék közétek tartozni. Köszönöm

    azt is én írtam nem ismerlek benneteket de szivesen tartoznék közétek

    • Kedves Zsuzsa!

      Örülünk, ha követed az oldalt. Ha vannak kipróbált receptjeid+képed hozzá szívesen fogadjuk :)
      Feltöltheted itt az oldalon vagy elküldheted e-mailben a [email protected] címre.
      Köszönjük!

      Marcsi

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére