Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mandulás-csokis keksz

Mandulás-csokis keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mandulás-csokis keksz

Mandulás-csokis keksz

Hozzávalók:

  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 7 dkg szeletelt mandula
  • 6 dkg barna nádcukor
  • 1 nagy tojás
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • ½ narancs reszelt héja
  • 5 dkg étcsokoládé
  • csipet só
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Aprítsuk fel a csokoládét.
A lisztet keverjük össze a sóval, a cukorral, és a szeletelt mandulával.
A tojást lazán verjük fel, adjuk a lisztes keverékhez, majd adjuk hozzá a puha (de nem olvadt) vajat, és morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a csoki darabokat és a reszelt narancshéjat, majd gyorsan dolgozzuk össze egy tésztacipóvá. Formázzuk 5cm-es hengerré, és folpackba csomagolva tegyük pár órára a hűtőbe. (akár előző nap elkészíthetjük a tésztát)

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
A tésztahengert vágjuk fel 4-5 mm vastag korongokra, majd sorakoztassuk őket a sütőpapírral bélelt tepsire.
Tegyük be a sütőbe légkeverésre és kb. 10-12 perc alatt süssük meg, majd a sütőlapon hagyjuk kihűlni.
Ne mozgassuk a kekszeket, amíg nem hűlnek ki, mert könnyen eltörhetnek.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon omlós, porhanyós és ízletes keksz, érdemes kipróbálni.

Mandulás-csokis keksz 4.67/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére