Trópusi gyümölcstorta
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A tetejére:
Az oldalára:
|
|
Elkészítés:
A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a keményre felvert tojások habját. Ezután már csak fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A pudingport a tojások sárgáival, a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, s kevergetve kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a díszítéshez félretesszük belőle az 1/3-ad részét, a többit beleforgatjuk a pudingos krémbe, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és a leszűrt gyümölcsöket.
A tortát 3 lapra szeljük, a kapcsos tortaformában töltjük meg a krémmel.
Hűtőbe tesszük dermedni pár órára, majd bevonjuk tejszínhabbal, tetejét kirakjuk gyümölcsökkel.
Leöntjük a befőtt levében, lassú lángon felolvasztott, kevergetve langyosra hűtött zselével. A torta tetejét tejszínhab rózsákkal, az oldalát pirított mandulaforgáccsal díszítjük.