Főoldal / Torták / Trópusi gyümölcstorta

Trópusi gyümölcstorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Trópusi gyümölcstorta

Trópusi gyümölcstorta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 6 g sütőpor

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 40 g tejszín ízű pudingpor
  • 4 ek. cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 2 kis doboz trópusi gyümölcs-keverék befőtt
  • 1 dl kókuszreszelék

A tetejére:

  • ízlés szerint gyümölcs (pl.kivi, mandarin…stb)
  • félretett tejszínhab
  • 10 g tortazselépor

Az oldalára:

  • mandula forgács
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a keményre felvert tojások habját. Ezután már csak fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.

A pudingport a tojások sárgáival, a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, s kevergetve kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a díszítéshez félretesszük belőle az 1/3-ad részét, a többit beleforgatjuk a pudingos krémbe, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és a leszűrt gyümölcsöket.

A tortát 3 lapra szeljük, a kapcsos tortaformában töltjük meg a krémmel.

Hűtőbe tesszük dermedni pár órára, majd bevonjuk tejszínhabbal, tetejét kirakjuk gyümölcsökkel.

Leöntjük a befőtt levében, lassú lángon felolvasztott, kevergetve langyosra hűtött zselével. A torta tetejét tejszínhab rózsákkal, az oldalát pirított mandulaforgáccsal díszítjük.

Trópusi gyümölcstorta 5.00/5 (1 értékelés)

Vankó Sándorné Ilona (9 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére