Cseresznyevirágos torta
Hozzávalók:
A krém hozzávalói:
A csoki krém hozzávalói:
A tejszínes krémhozzávalói:
A tetejére
|
|
Elkészítés:
A tortalapok kisütése és lehűtése után, két- két lapba vágom őket.
A pudingot a szokásos eljárással megfőzöm.
Elkészítem a mandulás krémet:
A cukrot felolvasztom, kicsit karamellizálom, és hozzáadom a darált mandulát. Margarinnal megkent márványlapra kiöntöm,és kihűlés után ledarálom, és a kihűlt pudinggal krémmé keverem.
Elkészítem a csokis krémet:
A csokis pudingot a szokásos leírás szerint megfőzöm, közepesre kihűtöm és a Rama margarinnal krémet keverek belőle.
Összeállítom a tortát:
Alulra teszem a csokis lapot amit a vaníliás mandulás krémmel megkenek.
Erre teszem a világos lapot amit a csokipudingos krémmel kenek meg.
A második csokis lapot rátettem, és erre a felvert tejszínhab 1/3 részét rásimítottam. A habot kiraktam a mag nélküli meggyel, és erre tettem a hab másik 1/3 részét.
Rákerült a negyedik lap ezt vékonyan a maradék habbal lekenem, és az oldalát is, majd a marcipánnal bevontam.