Főoldal / Torták / Madártej torta

Madártej torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Madártej torta

Madártej torta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 7 tojásfehérje
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál sütőpor

A krémhez:

  • 7 tojássárgája / elhagyható/
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 200-250 g porcukor
  • 250 g margarin

Tetejére:

  • 3 dl tejszín

A díszítéshez:

  • fehér csokoládé
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A sütőport belekeverem a lisztbe.

A tojások fehérjét a cukorral nagyon keményre felverem.A fehérjehabba a sütőporos lisztet lazán beleforgatom. Egy kerek (24 cm-es) tortaformát sütőpapírral kibélelek és beleöntöm a masszát. Előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm. (Tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült e)

4 dl tejet felmelegítek. Egy lábasba öntöm a maradék 2 dl tejet és alaposan elkeverem benne a tojások sárgáját, és a vaníliás pudingport. Felteszem a tűzre, hozzáöntöm a meleg tejet, és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Hagyom hűlni, de közben néha megkeverem.

A puha margarint a porcukorral kihabosítom, majd a kihűlt tojáskrémhez apránként hozzáadom, miközben a géppel keverem.

A megsült piskóta aljáról lehúzom a papírt, ketté vágom, és a tésztát, megtöltöm krémmel. /hagyni kell kicsit az oldalára, illetve tetejére is a krémből/

Beteszem a hűtőbe és jól lehűtöm.

A torta oldalát is bekenem krémmel. A fehér csokit lereszelem, az uborka szeletelőn, vagy hámozón, így kicsit forgácsos lesz, és nem nagyon apró.A reszelt csokival beszórom a torta oldalát.

Tetejét a felvert tejszínhabbal díszítem.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére