Madártej torta
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
Tetejére:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A sütőport belekeverem a lisztbe.
A tojások fehérjét a cukorral nagyon keményre felverem.A fehérjehabba a sütőporos lisztet lazán beleforgatom. Egy kerek (24 cm-es) tortaformát sütőpapírral kibélelek és beleöntöm a masszát. Előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm. (Tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült e)
4 dl tejet felmelegítek. Egy lábasba öntöm a maradék 2 dl tejet és alaposan elkeverem benne a tojások sárgáját, és a vaníliás pudingport. Felteszem a tűzre, hozzáöntöm a meleg tejet, és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Hagyom hűlni, de közben néha megkeverem.
A puha margarint a porcukorral kihabosítom, majd a kihűlt tojáskrémhez apránként hozzáadom, miközben a géppel keverem.
A megsült piskóta aljáról lehúzom a papírt, ketté vágom, és a tésztát, megtöltöm krémmel. /hagyni kell kicsit az oldalára, illetve tetejére is a krémből/
Beteszem a hűtőbe és jól lehűtöm.
A torta oldalát is bekenem krémmel. A fehér csokit lereszelem, az uborka szeletelőn, vagy hámozón, így kicsit forgácsos lesz, és nem nagyon apró.A reszelt csokival beszórom a torta oldalát.
Tetejét a felvert tejszínhabbal díszítem.