Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Desszertek / Tápióka puding meggyel-szilvával

Tápióka puding meggyel-szilvával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tápióka puding meggyel-szilvával

Tápióka puding meggyel-szilvával

Hozzávalók:

Személyenként:

  • 0,5 dl tápióka gyöngy
  • 1,5 dl tej/ személy
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál xilit/ személy
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanálnyi magozott aprított meggy/ személy (+ a meggybefőtt levéből 2 dl)
  • 2 db apróra vágott szilva/ személy
  • fahéj ízlés szerint
  • szegfűszeg ízlés szerint
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 1 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tápióka gyöngyöket tegyük fel alacsony lángra főni egy kis lábasban a tejjel. (Folytonos kevergetést és odafigyelést igényel.)
Amikor elkezd áttetszővé válni adjuk hozzá a xilitet, majd főzzük, amíg teljesen átlátszó nem lesz. Vegyük le a tűzről, fedjük le és hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a tápióka készítsük el a gyümölcs feltétet.

A gyümölcsöket a fűszerekkel és a meggybefőtt levével tegyük egy kis lábosba és alacsony lángon főzzük puhára.
Tegyük félre ezt is hűlni.
Tálalás előtt kanalazzuk a tápiókapudingot kis kelyhekbe, és tegyünk mindegyik tetejére bőven a gyümölcsös raguból, a levét se sajnáljuk.

Tipp / megjegyzés:
A tápióka végül is egy feldolgozott forma, a manióka gyökérből nyert keményítő. Ez a semleges ízvilágú növény Afrika trópusi részein honos. Az afrikai országokban alapélelmiszerként tartják számon, az éhezők megmentője. Elsőként a maják kezdték el termesztését és a ma is használatos gyökerét használták fel. Ma már szinte minden trópusi vidéken megtalálható.
Gluténmentes. A tápióka gyöngy felhasználás előtt kemény, olyan, mint a hungarocell :) . Főzés után azonban áttetszővé válik, jól felveszi a folyadékot, amiben főzték és szerintem leginkább a gumicukorra emlékeztet az állaga. Sokan egyből elutasítják én azonban azt mondom, hogy egyszer érdemes megkóstolni.
Nagyszerű befejezője egy finom ebédnek vagy egy baráti vacsorának. Különlegesebb, mint a gyümölcsrizs, praktikus mert el lehet készíteni tálalás előtt egy nappal. Jól behűtve a legfinomabb. Én most friss szilvát és meggybefőttet használtam, de a gyümölcs ízlés szerint variálható.
nutsnroll.blogspot.co.uk

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére