Főoldal / Levesek / Kacsaaprólék leves

Kacsaaprólék leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kacsaaprólék leves

Kacsaaprólék leves

Hozzávalók:

  • 1,5-2 kg húsos karajcsont
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyem gyökér /fehér répa/
  • 1 db zeller gumó
  • ½ csokor zeller zöld
  • 1 db karalábé
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db burgonya
  • 1 negyed fej kelkáposzta
  • ételízesítő
  • 10-15 szem egész bors
  • csipet őrölt gyömbér
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 1 csipet sáfrány /elhagyható/
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:igen
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:igen

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A zellert, karalábét négybe, a sárgarépát, gyökeret nagyobb hasábokra vágjuk.

A kacsa farhátat és a nyakakat megmossuk, hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk és 30-40 percet főzzük.

Hozzáadjuk a zöldségeket, fűszereket és kis lángon nagyon lassan készre főzzük. /míg a zöldségek megpuhulnak/

Külön kifőzött cérnametéltet vagy csigatésztát tehetünk a levesbe.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére