Főoldal / Desszertek / Reform almás pite

Reform almás pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Reform almás pite

Reform almás pite

Hozzávalók:

  • 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 5 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg zabliszt
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 5 dkg Foll from (Spar) liszt vagy keményítő
  • 5 dkg darált dió
  • 2 csipet só
  • 1 sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • kb.4-5 ek kefir vagy joghurt (amennyit felvesz)
  • 15 dkg kókuszzsír
  • 15-18 db Süssina tabletta összetörve
  • 1 db egész tojás

A töltelékhez:

  • 1 kg savanykás alma
  • őrölt fahéj

A tetejére:

  • 1 tojássárgája
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az almát megpucoljuk és lereszeljük.

A tészta hozzávalóiból egy jól gyúrható tésztát gyúrunk, majd kétfelé osztjuk.
Az egyiket, lisztezett deszkán a tepsink méretére kinyújtjuk. Majd sütőpapírral bélelt, vagy kikent tepsibe fektetjük.

A reszelt almát kinyomkodjuk, meghintjük fahéjjal és a lapon egyenletesen eloszlatjuk.
Kinyújtjuk a másik lapot is, és befedjük vele a tölteléket.

Egy tojássárgájával lekenjük az almás pite tetejét, egy villával több helyen megszurkáljuk, hogy sülés közben a gőz távozni tudjon.
A pitét 180fokra előmelegített sütőben 40 -45 perc alatt megsütjük.

Kockákra vágva kínáljuk.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére