Barackmag

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Barackmag

Barackmag

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 200 g liszt
  • 75 g porcukor
  • 1 csapott evőkanál kakaó
  • 100 g darált dió
  • 125 g vaj
  • 1/2 evőkanál tejföl

A krémhez:

  • 3 db tojás
  • 150 g porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1/2 dl rum vagy mandulakivonat

A forgatáshoz:

  • vaníliás porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához összekeverjük a a lisztet, a porcukrot, a kakaót és a diót. Belekockázzuk a hideg vajt és elmorzsoljuk. Végül a tejföllel összegyúrjuk.
Kis golyókat formázunk a tésztából és belenyomkodjuk a formába. 180 fokos sütőben pár perc alatt készre sütjük. Elég neki néhány perc, gyorsan megsül. Az összes tésztát kisütjük. Jó kis meló, de megéri :) .

A krémhez a tojást a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük és hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojáshabot és a rumot, majd jól elkeverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a kisült tésztát. A legvégén vaníliás porcukorba forgatjuk. Hagyjuk kicsit állni, így a tészta jól megpuhul.

Barackmag 4.00/5 (4 értékelés)

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére