Karácsonyi rántott sertéstarja másképp
Hozzávalók:
A páchoz:
A bundázáshoz:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A sertéstarját felszeleteljük, kiklopfoljuk és egymásra halmozzuk.
Elkészítjük a pácot. Egy tálba beleöntjük a fehérbort és az olajat. A vöröshagymát és a fokhagymát felszeleteljük és a babérlevéllel együtt a tálba tesszük. A keveréket összevegyítjük. Beleforgatjuk a húst és ebben a pácban hagyjuk 2 napig a hűtőben. Minden nap megforgatjuk benne a húsokat
A sajtot és a szárított kiflit lereszeljük. A húst kivesszük a pácból, enyhén sózzuk, mert a sajt sós. Beleforgatjuk a sajtba, majd zsemlemorzsába. Mikor minden hús kész akkor serpenyőben zsiradékot hevítünk és megsütjük benne a hús szeleteket. Az első oldalát lefedve majd megfordítás után fedő nélkül sütjük készre.
Krumplisalátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!