Főoldal / Sertés ételek / Karácsonyi rántott sertéstarja másképp

Karácsonyi rántott sertéstarja másképp

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Karácsonyi rántott sertéstarja másképp

Karácsonyi rántott sertéstarja másképp

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéstarja

A páchoz:

  • 100 ml fehérbor
  • 100 ml étolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél

A bundázáshoz:

  • 100 g reszelt sajt trappista
  • 150 g zsemlemorzsa
  • 1 csipet só

A sütéshez:

  • Zsír vagy olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sertéstarját felszeleteljük, kiklopfoljuk és egymásra halmozzuk.
Elkészítjük a pácot. Egy tálba beleöntjük a fehérbort és az olajat. A vöröshagymát és a fokhagymát felszeleteljük és a babérlevéllel együtt a tálba tesszük. A keveréket összevegyítjük. Beleforgatjuk a húst és ebben a pácban hagyjuk 2 napig a hűtőben. Minden nap megforgatjuk benne a húsokat

A sajtot és a szárított kiflit lereszeljük. A húst kivesszük a pácból, enyhén sózzuk, mert a sajt sós. Beleforgatjuk a sajtba, majd zsemlemorzsába. Mikor minden hús kész akkor serpenyőben zsiradékot hevítünk és megsütjük benne a hús szeleteket. Az első oldalát lefedve majd megfordítás után fedő nélkül sütjük készre.

Krumplisalátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Izabela Ráczová (38 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére