Főoldal / Desszertek / Narancsos csokis pillecukros linzer

Narancsos csokis pillecukros linzer

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos csokis pillecukros linzer

Narancsos csokis pillecukros linzer

Hozzávalók:

  • 10 dkg gesztenyeliszt
  • 6 dkg tápióka keményítő
  • 4 dkg nyílgyökérpor
  • 2 dkg kókuszliszt
  • 2 tk. útifűmaghéj
  • 1 vaníliarúd magjai
  • 3 ek. eritrit (por alakú)
  • 1/4 tk. szódabikarbóna
  • csipet só
  • 3 nagyobb tojássárgája
  • 1 tk. citromlé
  • 6 dkg puha kókuszolaj
  • ha szükséges 1-2 ek. víz

A csokis krémhez:

  • 2 dkg kakaópor
  • 0,5 dl paleo tej
  • 3 dkg eritrit
  • 5 dkg kókuszolaj

A narancsos pillecukorhoz:

  • 2 tojásfehérje
  • 1/2 tk. citromlé
  • 8 dkg por alakú eritrit
  • csipet só
  • 1,5 dl narancslé
  • 1,8 dkg zselatin

A tetejére:

  •  2-3 dkg étcsoki reszelve (opcionális)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A linzerhez a száraz hozzávalókat vegyítsük el, adjuk hozzá a többit és gyúrjuk össze. Ha esetleg nem akar összeállni a tészta, akkor 1-2 evőkanál vizet vagy paleo tejet adunk hozzá. (Nekem nem kellett hozzá extra folyadék, de ha kicsik a tojássárgák, előfordulhat, hogy kell hozzá. )A tésztát fóliába csomagoljuk és betesszük a hűtőbe 15 percre.

Gyúrjuk át, majd lisztezett nyújtólapon nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra. Tetszés szerinti formával szúrjuk ki a linzereket,majd sorakoztassuk őket sütőpapíros tepsire.(Én kicsi formát használtam, így kis falatnyi linzerek lettek. )Előmelegített 160 fokos légkeveréses sütőben 6-8 perc alatt süssük meg őket, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A csokis krém a hozzávalóit tegyük egy kicsi lábasba és kevergetve alacsony lángon sűrítsük be, és hagyjuk kihűlni. (Ha édesebbre szeretnéd, akkor adj még hozzá édesítőt.) A kihűlt linzerek közepére kenjünk egy teáskanállal a krémből egy picit.

A pillecukorhoz a narancslé felében oldjuk fel a zselatint és tegyük félre. A tojásfehérjéket mixerrel kezdjük el felverni. Amikor félkemény, kanalanként adjuk hozzá az édesítőt, a csipet sót és verjük kemény habbá. A maradék narancslevet forraljuk fel, öntsük a zselatinos keverékhez és keverjük addig, míg teljesen feloldódik.

A tojáshabot közepes fokozaton kezdjük el keverni, és nagyon lassú sugárban csurgassuk hozzá a forró zselatinos keveréket, majd magas fokozaton még kb. 5 percig keverjük míg jó krémes nem lesz. Töltsük habzsákba és nyomjunk belőle halmokat a csokikrémes linzerekre. Szórjuk meg reszelt csokival és tegyük hűtőbe vagy hűvös helyre legalább 1-2 órára.

Tipp / megjegyzés:
Nekem maradt a pillecukor krémből, gyorsan elővettem egy szilikonos formát, kikentem olajos törlőpapírral és belesimítottam a maradék pillecukrot, miután megdermedt, felvágtam, nem forgattam meg semmiben, csak úgy megették. A linzert a pillecukor miatt hűtőben kell tárolni, vagy hideg kamrában.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére