Főoldal / Desszertek / Somlói szelet

Somlói szelet

Somlói szelet

Somlói szelet

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 csapott evőkanál kakaó
  • 1 fiola rumaroma
  • 1/2 dl tej
  • 10 dkg mazsola

A krémhez:

  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 3 cs. vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg darált dió
  • 2 cs. vaníliás cukor

A tálaláshoz:

  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 5 dl habtejszín
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral jó habosra kikeverjük. (elektromos habverővel, úgy jó 8-10 percig)
Utána egy fakanál segítségével hozzákeverjük a lisztet.

A tésztamasszát 3 részre osztjuk.
Az egyik marad sárgán, a másikba a kakaóport keverünk, a harmadikba a darált diót. Külön sütjük meg a lapokat, 23×34 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben.

A tojássárgákat a cukorral, a pudingporral, a vaníliás cukorral, és kevés tejjel simára keverjük, majd a megmaradt tejjel összekeverve alacsony lángon besűrítjük.
Tűzről levéve 3 részre osztjuk.

Az elsőt ízesítjük vaníliás cukorral, a második krémet kakaóval és a fele mazsolával, a harmadik krémet keverjük össze a maradék mazsolával és a dióval.

A vaníliás piskótát tesszük alulra egy tepsibe, majd meglocsoljuk a tej és a rum aroma keverékével. Rákenjük a vaníliás krémet, erre következik a kakaós lap, ezt is meglocsoljuk a rumos tejjel, majd rákenjük a kakaós krémet.
Rátesszük a diós lapot,ezt is meglocsoljuk és a tetejére simítjuk a diós krémet. Alufóliával lefedjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Másnap felszeleteljük, majd a felvert tejszínhabbal és olvasztott csokoládéval tálaljuk.

Nagyon-nagyon finom.
Készítsétek el Ti is ! :)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére