Almás lepény II
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A sütőporral elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, egy csipet sót és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztánk legyen.
A tésztából kettő cipót formázunk és fél órát pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.
Az almát lereszeljük, ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fahéjat. Megpároljuk és kihűtjük.
(Én most házilag, télire eltett párolt almát használtam, így csak az üvegből kellett kivennem.)
Sütőpapírral kibélelünk egy k. 23×34 cm-es tepsit.
Az egyik cipót tepsi méretre nyújtjuk és a tepsibe helyezzük. Megszórjuk darált dióval.
Rásimítjuk a tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük.
Villával itt-ott megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson belőle sütés közben.
A tetejét tojásfehérjével lekenjük, majd a 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk és szeletelve kínáljuk.