Főoldal / Desszertek / Almás lepény II

Almás lepény II

Almás lepény II

Almás lepény II

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 6 gramm sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 4 ek. porcukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 150 gramm tejföl

A töltelékhez:

  • 1,5 kg párolt alma
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint
  • 5 dkg dió
  • A tetejére:
  • 1 ek. porcukor
  • 1 vaníliás cukor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sütőporral elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, egy csipet sót és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztánk legyen.
A tésztából kettő cipót formázunk és fél órát pihentetjük.

Közben elkészítjük a tölteléket.
Az almát lereszeljük, ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fahéjat. Megpároljuk és kihűtjük.
(Én most házilag, télire eltett párolt almát használtam, így csak az üvegből kellett kivennem.)

Sütőpapírral kibélelünk egy k. 23×34 cm-es tepsit.

Az egyik cipót tepsi méretre nyújtjuk és a tepsibe helyezzük. Megszórjuk darált dióval.
Rásimítjuk a tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük.
Villával itt-ott megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson belőle sütés közben.

A tetejét tojásfehérjével lekenjük, majd a 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk és szeletelve kínáljuk.

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére