Főoldal / Egytálételek / Tepsis cukkini

Tepsis cukkini

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tepsis cukkini

Tepsis cukkini

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini
  • 4 paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db pritaminpaprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 maréknyi köles (természetesen rizs is jó, ha az van kéznél)
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • szurokfű (oregano)
  • 2 cikk fokhagyma
  • bors
  • 10 dkg juhtúró
  • 3-4 dl natúr joghurt
  • 1 db csípős paprika
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukkinit, a hagymát és a paradicsomot felszeleteljük.

Egy sütőedény alját kikenjük olívaolajjal, szórunk rá durva szemű sót, és szétterítjük benne a kölest.Ez lesz a nedvességmegkötő anyag, hogy ne tocsogjon az egész a sülés során keletkező létől.

A felszeletelt cukkiniket, hagymákat, paradicsomokat nagyjából sorba rakjuk úgy, hogy először a cukkiniket körbe-körbe kirakjuk, és közé dugdossuk a többit.

A zöldségek tetejére rászórjuk az összevagdalt zöldfűszereket (szárított is lehet), sózzuk, borsozzuk. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Miután nagyjából megsült, megkenjük a fokhagymával elkevert natúr joghurttal, rámorzsoljuk a tetejére a juhtúrót, megszórjuk a finomra vágott paprikával és megpirítjuk.

Ízes lett és szép színes.

Egy tál céklás jégsaláta, balzsamecettel és olívaolajjal épp jó volt hozzá.

Jó étvágyat kívánok!

Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére