Főoldal / Desszertek / Angol szelet

Angol szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Angol szelet

Angol szelet

Hozzávalók:

A tésztához: 

  • 30 dkg liszt
  • 6 db tojás szétválasztva
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 1 dkg szalalkáli
  • 3 ek. tej
  • 1 ek. kakaó – és még egy tetszőleges színű ételfestékből pár csepp

A krémhez:

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag főzős pudingpor
  • 3 dl tej

A tetejére:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1ek. olaj
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A 4 ek tejben feloldjuk a szalalkálit.
A 6 tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a puha margarint, és ezzel is kikeverjük.

Hozzáadjuk a szalakális tejet, majd a lisztet, és alaposan kikeverjük.
Végül a fehérjehabbal lazítjuk a tésztát, de csak finoman, hogy a hab ne nagyon törjön össze.

A kész masszát 3 felé vesszük. Az egyik marad sárga, a másodikba kakaót a harmadikba ételfestéket keverünk.

Mindegyiket papírral bélelt tepsibe simítjuk, és egyenként kisütjük. ( vigyázz ne süsd túl, mert a vékony a lap hamar kiszárad!)

A margarint a porcukorral habosra keverjük.
A pudingot sűrűre főzzük a tejben. Ha kihűlt, apránként hozzáadjuk a kihabosított margarint, és elkeverjük.

A krémmel megtöltjük a lapokat. (A tésztaszíneket tetszés szerint lehet variálni.)

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal, és a sütemény tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.

Másnap még finomabb a süti.

Angol szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére