Főoldal / Tészta ételek / Virslivel töltött túrós csusza

Virslivel töltött túrós csusza

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Virslivel töltött túrós csusza

Virslivel töltött túrós csusza 1

Hozzávalók:

  • Tészta kifőzéshez:
  • 70 dkg fodros kocka
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 mokkáskanál só
  • 2,5 liter víz.
  • 1 kg túró
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 pár virsli
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1/2 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 mokkáskanál majoranna
  • 1/2 mokkáskanál őrölt kömény
  • só ízlés szerint
  • 4 csípet őrölt pirospaprika
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Egy lábosban sós vízben kifőzzük a tésztát leszűrjük,hideg vízzel leöblítjük.

Közben a túrót, tejfölt tojást, ételízesítőt,  majorannát, őröltborsot, őrölt köményt,  sót jól össze keverjük majd a tésztával jól össze dolgozzuk.

Egy39x36 cm-es tepsit zsírral kikenünk,és fele túrós csúszát egyenletesen elterítjük benne.
A félbe majd  negyedekbe vágott virslit rá tesszük majd a maradék csuszával be takarjuk.

Őrölt piros paprikával megszórjuk,majd elő melegített sütőben 25-perc alatt megsütjük. Amikor megsült reszelt sajttal egyenletesem megszórjuk, vissza tesszük a sütőbe 10-percre,míg a sajt ráolvad.
Kivesszük langyosra hűtjük és kockára szeleteljük.

Lehet tejföllel,vagy lecsóval,illetve natúrban is fogyasztani.

Tipp / megjegyzés:
Én ajánlani tudom,mindig az akciós termékeket, így bárki olcsón kitudja hozni.  Hétköznapokra de akár hétvégére is a családnak.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére