Bolerós torta
Hozzávalók:
A krémhez:
A zseléhez:
|
|
Elkészítés:
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral majd felváltva hozzáadjuk a tejet és az olajat.Belekeverjük a sütőporos lisztet. Óvatosan hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Két lapot sütünk belőle. Ez szív alakú tortaformába sült.Ezt megismételjük és még sütünk két lapot. (így összesen 4 tortalapunk lesz)
A tejfölhöz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és minden lapot megkenünk vele.
Elkészítjük a zselét. A hozzávalókat egy lábosba tesszük, és lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük.A tejföllel megkent lapokat külön-külön bevonjuk a zselével.Egy picit hagyjuk dermedni, majd egymás tetejére tesszük őket.
A bolerós torta tetejét tetszés szerint díszítjük (pl tejszínhabbal)