Főoldal / Torták / Bolerós torta

Bolerós torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bolerós torta

Boleró torta

Hozzávalók:

  • 2×4 tojás
  • 2×20 dkg cukor
  • 2×1 dl étolaj
  • 2×1 dl tej
  • 2×1 cs. sütőpor
  • 2×20 dkg liszt

A krémhez:

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 cs vaníliás cukor

A zseléhez:

  • 20 dkg cukor
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 cs bolerópor (ki milyet szeret)
  • 7 dl víz
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok:  főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojássárgáját kikeverjük a cukorral majd felváltva hozzáadjuk a tejet és az olajat.Belekeverjük a sütőporos lisztet. Óvatosan hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Két lapot sütünk belőle. Ez szív alakú tortaformába sült.Ezt megismételjük és még sütünk két lapot. (így összesen 4 tortalapunk lesz)

A tejfölhöz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és minden lapot megkenünk vele.

Elkészítjük a zselét. A hozzávalókat egy lábosba tesszük, és lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük.A tejföllel megkent lapokat külön-külön bevonjuk a zselével.Egy picit hagyjuk dermedni, majd egymás tetejére tesszük őket.

A bolerós torta tetejét tetszés szerint díszítjük (pl tejszínhabbal)

Bolerós torta 5.00/5 (1 értékelés)

Kiss Imréné Magdi (28 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére