Szülinapi csokitorta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A csokimázhoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat tetté választjuk a sárgájákat pohárba, a fehérjét tálba tesszük.
A fehérjéből kemény habot verünk a cukorral, és egyenként beleforgatjuk a tojások sárgáját, majd apránként a sütőporos lisztet, vigyázva arra hogy a hab ne nagyon törjön meg.
A kikent vagy formába öntjük a masszát és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A pudingot sűrűre főzzük a vaníliás cukorral, és a tejjel.Ha langyosra hűlt belekeverjük a rumaromát, és a porcukorral habosra kevert rámát.
A kihűlt tésztát kivesszük a formából, és ketté vágjuk.A tortát a kihűlt krémmel megkenjük.
A csokit vízgőz felett 2 ek. vízben felolvasztjuk, és belekeverünk 5 dkg margarint. Ezzel a mázzal vonjuk be a torta tetejét.Jól mutat ha engedjük lefolyni az oldalán.
Díszítjük tetszés szerint (marcipánnal, tejszínnel…)
Én a fiam szülinapjára sütöttem, most először használtam dísznek marcipánt, ahhoz képest nem is lett olyan ronda.
Tipp / megjegyzés:
Ezt a tészta receptet használom minden tortánál, könnyű, nem lehet elrontani. A marcipánt bátran formázzátok jól lehet vele dolgozni,először én is félve készítettem a formákat, de ha elrontjuk összegyúrjuk újból csináljuk, olyan mint a gyerekeknek a gyurma.