Főoldal / Desszertek / Operett szelet

Operett szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Operett szelet

Operett szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 db tojás
  • 5 ek kristálycukor
  • 2 ek darált dió
  • 6 ek finomliszt
  • 1 mk sütőpor

A krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 3 ek finomliszt
  • 3 ek pörkölt darált dió
  • 30 ml rumaroma
  • 4 dkg olvasztott csokoládé

A mázhoz:

  • 10 dkg csokoládé,1 ek étolaj
  • 5 dkg fehér csokoládé,1 tk étolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzá keverjük a tojások sárgáját. A lisztet, a darát diót, a sütőport elkeverjük és lazán a tojásos masszába forgatjuk egy fakanál segítségével.

Két részre osztjuk és 24×39 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben, 2 lapot sütünk belőle. 180 fokon 15 perc alatt megsülnek.

A tejet a liszttel, és a cukorral csomómentesre keverjük, majd felfőzzük és kihűtjük. A puha vajjal habosra keverjük, hozzá adjuk a pörkölt diót, a rumaromát és az olvasztott csokoládét is.
Jól kihabosítjuk és a lapok közé töltjük.

A csokoládékat az étolajjal mikróban felolvasztjuk, és simára keverjük. (készíthetjük vízgőz felett is)
Először a barna csokoládéval vonjuk be a sütemény tetejét, majd a fehér csokoládét csíkokban visszük fel rá és egy villával megcifrázzuk a tetejét.
Hűtőbe tesszük.

Amikor megdermedt a bevonat, forró vízbe mártott késsel hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

Operett szelet 5.00/5 (3 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére