Főoldal / Desszertek / Karácsonyi zserbószelet

Karácsonyi zserbószelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karácsonyi zserbószelet

Karácsonyi zserbószelet

Hozzávalók:

30×40-es tepsihez:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1,5 dl tejföl vagy 2dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás sárgája

A töltelékhez:

  • 40 dkg darált dió
  • 2 citrom reszelt héja
  • 60 dkg baracklekvár

A tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
  • 2 ek étolaj
  • 3 cl tej vagy tejszín /felvágáskor a csoki nem törik annyira/
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:több mint 12 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojás sárgáját és elkeverjük.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sütőport, sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt /vagy tejet/. Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük.

A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval.

Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A csokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és a tejjel, bevonjuk vele a sütink tetejét. Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére