Főoldal / Kelt tészták / Tarkedli Katharosz módra

Tarkedli Katharosz módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Tarkedli Katharosz módra

Tarkedli Katharosz módra

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 5 db tojássárgája
  • 3 db tojásfehérje
  • kb.7,5 dl langyos tej
  • 3 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • csipet só

A sütéshez:

  • olaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • lekvár
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntünk 2 dl langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2 ek. cukrot, és hagyjuk kissé felfutni.

Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, és a maradék cukros tejet apránként adagolva, egy robotgép segítségével jól kidolgozzuk a tésztát.

Egy gyenge lágy tésztát kapunk, letakarjuk és 3/4 órán át kelesztjük. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját, és néhány perc alatt újrakelesztjük.

Sütés: Tarkedli sütőben, kevés olajat melegítünk, egy kisebb merőkanállal adagoljuk bele a masszát, és közepes lángon sütjük, hogy a közepe is átsüljön. Mindkét oldalát megsütjük. Papírtörlőre szedjük, a felesleges zsiradékot leitatjuk róluk.

Lekvárral megkenve kettőt összeborítunk és porcukorral megszórva tálaljuk.

https://katharoszkonyhaja.gportal.hu

Értékeld a receptet

Katharosz (1 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére