Főoldal / Desszertek / Puncsgolyó Tündi konyhájából

Puncsgolyó Tündi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Puncsgolyó Tündi konyhájából

Puncsgolyó Tündi konyhájából

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált keksz
  • 15 dkg kristálycukor
  • 20 dkg baracklekvár
  • 3,5 dl víz
  • 7 dkg mazsola
  • 1 púpozott ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 üvegcse rumaroma (Szilas Jamaicai)

A hempergetéshez:

  • kb. 5 dkg darált keksz
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A vizet a cukorral, a lekvárral és a mazsolával feltesszük főni (Csak addig kell főzni, míg a cukor el nem olvad és a mazsola kicsit megduzzad). Ezután félre tesszük hűlni.

A kekszet összekeverjük a kakaóporral és a rumaromával, majd beleöntjük a már kihűlt cukros-mazsolás-lekváros levet. Az egészet jó alaposan összegyúrjuk.

Kekszmasszából dió nagyságú golyókat formálunk a kezünkkel és mindegyiket belehempergetjük a darált kekszbe.

Fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére