Főoldal / Desszertek / Almás krémes szelet

Almás krémes szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás krémes szelet

Almás krémes szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1/2 dl tej
  • 1 db tojás
  • vaníliakivonat

Az almatöltelékhez:

  • 1 kg alma meghámozva és apró kockára vágva
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 csapott kiskanál őrölt fahéj

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg barna cukor
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tésztához a puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a tojást, a vaníliát és végül a sütőporral elkevert lisztet. Egynemű tésztává dolgozzuk,majd folpackba csomagoljuk és egy órát pihentetjük a hűtőben.
Közben elkészítjük az almatölteléket.

A kockára vágott almát a cukorral és a fahéjjal megdinszteljük, majd félretesszük hűlni. A krémhez a tejből 3 dl-t felforralunk a cukorral, a többi tejet pedig simára keverjük a pudingporral. A forró tejhez öntjük a pudingport és sűrűre főzzük. A vajat apránként hozzáadjuk és addig kevergetjük, amíg elolvad. Folpackot teszünk a tetejére, hogy ne bőrösödjön meg, majd ezt is félretesszük hűlni. Ha kihűlt a tejszínt habbá verjük, majd óvatosan a pudinghoz keverjük.

A tésztát kivesszük a hűtőből és három egyforma részre osztjuk. Kinyújtjuk 2 mm vastagra és egyenként 180 foks előmelegített sütőben pár perc alatt aranybarnára sütjük.

Amikor mindegyik lap megsült, összeállítjuk a sütit.
Az alsó lapon eloszlatjuk az almatölteléket, erre következik a második lap. Erre rákenjük a vaníliás krémet és befedjük az utolsó lappal. Egy napot állni hagyjuk, hogy megpuhuljon a tészta.

Szeletekre vágva, vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.

lelekkonyha.blogspot.hu

Mentés

Mentés

Mentés

Almás krémes szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Lélekkonyha (174 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére